Ett hem eller en plats att återkomma till

Bo på Solbacka

Bo mitt i den vackraste delen av Sörmland. Bo på heltid, säsong, helg eller hyr ut veckovis. Bo stort eller litet.

Bo ofta, bo ibland, bo alltid…

Västerbo

Det finns det möjlighet att förvärva en lägenhet på Solbacka. Hur man väljer att nyttja sitt boende är upp till en själv. Vi anser att det är ett modernt sätt att se på boende. Denna bostadsrättsförening omfamnas av en unik flexibilitet då fri andrahandsuthyrning är tillåten, och även juridiska personer godkänns som köpare.

När du köper ett boende på Solbacka så blir du medlem/en del av Solbacka. Det innefattar exempelvis tillgång till 18-håls golfbana, fiske, kanoter, padelbanor, gym och en inbjudande pool. För en fulländad serviceupplevelse finns Solbacka krog och rum för kulinariska upplevelser inom mat och dryck, där de särskilt framhäver rätter med närproducerade råvaror och genuina smaker från Sörmland. Här finns också service och faciliteter för att enkelt arrangera affärsmöten, konferenser eller event/fester – allt på Solbacka lite drygt en timme från Stockholm.

Beläget i hjärtat av Sörmland på en del av Sveriges vackraste platser. Här möts historien och nutiden på ett unikt sätt, där varje bostadsrätt bär på den charm och elegans som har präglat detta område. Först ut är BRF Västerbo 1 som är förädlat med hållbarhet och ett naturnära fokus, vilket återspeglas i ambitionen att bevara och skapa kulturell rikedom för framtida generationer.

Välkommen till modernt sätt att äga sitt boende.

  • Fri andrahandsuthyrning
  • Juridisk person accepteras
  • Tillgång till Solbackas utbud

Bygg din eget drömhus

Nysätter, Stjärnhov

För ett levande samhälle i Stjärnhov har Sisyfos även förvärvat mark i Nysätter – här finns möjlighet att köpa en tomt och bygga ditt eget drömhus. Idyllisk bebyggelse i ett trevligt villaområde som sakta växer fram intill sjön Malsnaren – med direkt närhet till badstrand, kort gångavstånd till förskola, skola samt till Stjärnhovs samhälle med livsmedelsbutik. Samtidigt som Solbacka med golfbana och restaurang lockar i närheten – vilket gör att denna tomt passar likväl familjen eller för dig som vill ha ett fritidshus eller ett alternativt boende under veckan. Möjligheterna är många.

  • Priser inklusive komunalt vatten/avlopp
  • 5 minuters promenad till skola F-6
  • Nära till Solbacka med golfbana, paddel, tennis, gym

Kontakta oss

Boka visning!

cbild5a4q98r3b4jcm9a4-3778

Linnea Norén

Ansvarig Fastighetsmäklare Solbacka och Nysätter
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gnesta
079-201 30 88
linnea.noren@lansfast.se

Richard-2-rev

Richard Wall

Fastighetsmäklare Solbacka
Ambassadör Fastighetsmäkleri
073-533 99 99
richard@ambassadormakleri.se

Mikael-2

Mikael Bjérnhof

Fastighetsmäklare Solbacka
Ambassadör Fastighetsmäkleri
073-387 46 00
mikael@ambassadormakleri.se

Ett livserbjudande som växer och växer

Solbackalivet

Vad kan Solbacka och dess operatörer erbjuda? En fantastisk natur med de två sjöarna som bäddar för lugn men också aktivitet. Padel, golf, vandring, träning generellt är bara i sin linda. Plats för din hund och kanske hästen sen? God mat och dryck att ta med hem eller fester för livet finns på plats. Bostäder att bo i varje dag eller som du äger men hyr ut till andra som vill bo på Solbacka en natt, en vecka eller en helg.

Men det kanske viktigaste av allt, Solbacka har fått ett nytt hjärta och där möter du grannar, vänner, besökare – kanske jobbar en stund, eller bara njuter av atmosfären.

Livserbjudandet växer med tiden och detta kommer uppdateras löpande.

Hyr ut din lägenhet veckovis

För att ytterligare underlätta din vardag och göra boendet så problemfritt som möjligt har vi etablerat samarbetsavtal med Novaso.- en av Europas ledande aktörer inom semesteruthyrning. De tar hand om allt praktiskt vid uthyrningen så du kan enkelt koppla av och låta Novasol sköta alla detaljer. Dessutom har Sisyfos tagit fram ett inredningskoncept hos IKEA så du enkelt kan få lägenheten färdigmöblerad för att kunna hyra ut från dag 1 om det önskas. Vilket ger dig möjlighet att njuta av ditt hem när du vill men utan att behöva bekymra dig om uthyrningsprocessen.

Varför inte provbo en vecka?

Framtiden Solbacka

Solbacka håller på att förvandlas från en plats som glömts bort till ett hållbart samhälle på landet. Här kommer det vara möjligt att bo, arbeta och besöka. På Solbacka försöker vi skapa förutsättningar för att bo permanent, säsong, helg eller bara hyra ut och på så sätt ge möjligheter till fler att besöka Solbacka. De som bor på Solbacka ska också kunna bli en integrerad del av Stjärnhov och mitten av Sörmland. 

Att bo på Solbacka kommer vara hållbart och ge livskvalitet på många olika sätt. Det kommer att finnas flera olika bostadsalternativ med ett attraktivt livserbjudande. Välkommen att upptäcka mer.

Under utveckling

Vepor_ute_tryck_Solbackahöjden

Solbackahöjden - microgridhus

Detaljplan pågår
Under 2023 genomfördes samråd
Arbete och utredningar fortsätter under 2024

IMG_0186

Norrebo

Fasadrenovering påbörjad
Mer info kommer under 2024

På Solbacka finns byggnader som letar efter ett nytt syfte, stora som små. Kanske finns ditt drömhem här? Många av byggnaderna kan passa perfekt som ett hem, uthyrningsobjekt eller en kombination med verksamhet.

Läget

Tillräckligt nära, tillräckligt långt ifrån

Solbacka och Nysätter ligger centralt i Sörmland, strax utanför Stjärnhov i Gnesta kommun och med rimligt pendelavstånd tex till Eskilstuna, Strängnäs, Södertälje, Nyköping, Katrineholm och Stockholm med förorter. Bussar går från Stjärnhov och från Gnesta går tåg och pendeltåg och mot Stockholm. I Stjärnhov finns Kvarnbackaskolan (låg och mellan-stadie) och närbutik.

Återbruk och framtidstro

Hållbarhet

Vi river helst inte hus, åtminstone inte i onödan.
För oss handlar hållbarhet om att ta hand om det som finns och samtidigt ge det en helt ny mening. En blandning av att varsamt bevara det som är bra, men också att ändra och tillföra – så att det ändå blir nytt och bekvämt. Vi vill att det vi bygger ska hålla minst ett sekel, och vi väljer därför noga
rätt material och återbrukar det vi har möjlighet till.

Men våra projekt ska inte bara vara hållbara miljömässigt, utan också socialt och ekonomiskt. Dessa tre faktorer är alla lika viktiga. Vi vill att det vi bygger ska hålla minst ett sekel – lika länge som Solbacka har funnits. Vi tror att grunden för ett hållbart samhälle är människor – de som vill engagera sig, mötas och utvecklas i sitt närområde. De är den sociala kärnan, och det är tack vare dem som det också finns en grund för ekonomisk hållbarhet i form av service, god mat, innovationer och roliga fritidsaktiviteter.

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt