En plats att besöka och bo på

Full fart eller bara lite avkoppling

Det är ingen slump att Solbacka ligger där det ligger. Det är helt enkelt väldigt vackert. Nu tar vi tillvara på det som är bra och adderar möjligheter för framtiden. 

Restaurang

Mat och dryck

På Solbacka finns det alltid möjlighet till en god måltid med Sörmländska smaker i den nybyggda restaurangen. Kika in på Solbacka krog & rums hemsida för att se kommande aktiviteter, paket och meny. På området finns även grillplatser för den som har med sig egen picknick.

Hotell

Sov gott på Solbacka

Solbacka har flera olika övernattningsalternativ – ett nyrenoverat hotell med 38 rum i det gamla elevhemmet ”Österbo”. I Skolan finns flera häftiga flerbäddsrum i de gamla skolsalarna. Längre fram under 2023 kommer det även finnas möjlighet att övernatta i en nybyggd lägenhet. För paket, bokning kika in på Solbacka krog & rum.

Golf

De 18 golfhålen snirklar sig runt i naturen mellan Solbacka och Grytsbergs Säteri. Nu till sommaren har golfklubben flyttat sin utgångspunkt hit och återigen ligger hål 1 och Driving rangen här på Solbacka. Här finns golf och promenader på sommaren, och när snön lägger sig, finns det skidspår och vinterkul.

Hemma på Solbacka

Butiken ”Hemma på Solbacka” är ett resultat av en dröm och vision av det som är vackert och vikten av gemenskap.
Botanisera bland lokalt hantverk och trendsäkra produkter i hållbara material. I butiken ”Hemma på Solbacka” hittar du små favoriter, presenter och allt som gör ditt hem riktigt hemtrevligt. Butiken är ibland bemannad men alltid öppen – fråga i restaurangen om du har några frågor! Lokala konstnärer och hantverkare får gärna sälja sina föremål – kontakta oss för mer information

Vandra, cykla, löp

Naturen

Runt Solbacka finns mänger av vacker natur att stanna upp och andas eller lockas till springa, cykla, vandra, promenera eller plocka svamp. På Solbackas område finns grillplatser, utsiktsplatser, två sjöar, parkområde, naturområde och ett flisat motionsspår om ca 2,5 km.
Inom ett kort avstånd finns det hela fyra naturreservat;

  • Herröknanäs naturreservat
  • Nytorpsravinen
  • Hällesta naturreservat
  • Misätters ekhagar
  • samt sevärdheten Kammarstenen på Ånhammar.

Sörmlandsleden

Solbacka har 2023, genom lokala ideella krafters engagemang, fått sin egen anlutning till Sörmlandsleden. Den är ca 3 km lång och går från Solbacka till Brotorp där den ansluter till Sörmlandsledens allra första etapp, “Etapp 19”. Ta chansen och prova den och Sörmlandsledens fantastiska naturupplevelse.

Orientera!

Testa på orientering! Med hjälp av ideella krafter finns det sedan 2023 några olika banor och orienteringskartor att hämta i butiken. Ett roligt tillfälle för stor som liten att ge sig ut och prova på en runda. De byts ut och förnyas emellanåt så att du kan komma tillbaka och testa på!

Spela med vänner

Padel

Möjligheterna till träning och rörelse på Solbacka är många för den som vill och finns det tre utomhuspadelbanor. Bokning görs enkelt via Matchi. Solbacka Golfklubb driftar banorna och har även uthyrning och försäljning av padelraket samt bollar!

Letar du padelkompisar i Stjärnhov kan vi rekommendera denna FB-grupp.

Låt barnen springa lösa

Plats för lek

För barnen finns oändliga möjligheter på Solbacka. Här finns en liten lekplats gjort med timmer från Solbacka med tillhörande grillplats för medhavd matsäck. För de större finns möjligheter till padel, kajaker, roddbåtar och bollsport på grusplan. För de som är ute efter ett äventyr är hela skogen med tillhörande picknickplats, motionsspår och andra gömda skatter såsom utsiktplatser – låt fantasin flöda tillsammans med familjen.

Häng, jobba, njut

Vardagsrummet

Till vardagsrummet på ovanvåningen är alla att välkomna. Här finns det bra internet och skönt häng. Allt för att stöka av några jobbtimmar eller bara vara på en plats att läsa en bok i lugn och ro och komma ifrån sommarstugelivet. Eller så möter du upp dina vänner för en drink innan middagen. Oavsett vilken anledning så är du hjärtligt välkommen till vardagsrummet. Passa på att boka en middag/lunch och övernattning!

Träna

Gym

Träna på gymmet eller testa utomhusriggen vid padelbanorna. Här finns ett gym för vardagsträningen med omklädningsrum, pool, elljusspår m.m i närheten. Du kan lösa säsongskort eller swisha för varje tillfälle genom Solbacka Golfklubb. Kom hit och träna eller bara ha en avkopplande stund.

Plaska och simma

Pool

På Solbacka finns det en pool kopplat till restaurangen och hotellet. Detta i anslutning till en härlig restaurang, golfbana, gym och hotell. För mer information om poolen kontakta Solbacka krog och rum

Paddla, ro eller bara njut av lugnet

Sjöarna

Solbackas två sjöar Kyrksjön och Misteln bjuder in till ett liv vid vattnet året om. Här finns sköna miljöer för mysiga promenader med odlingar och naturen längs Kyrksjöns strand, men även kajaker, paddleboards och vackra ekor att låna för en tur ute på vattnet. För hyra, hör av er till Solbacka krog och rum.

Något för hundarna

Dog beach club

Hundarna är verkligen välkomna till Solbacka. Nere vid Kyrksjön har vi gjort iordning ett litet bad för våra fyrbenta vänner och det finns massa fina promenadssträckor för er att gå tillsammans.

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt