En plats att besöka och bo på

Full fart eller bara lite avkoppling

Det är ingen slump att Solbacka ligger där det ligger. Det är helt enkelt väldigt vackert. Nu tar vi tillvara på det som är bra och adderar möjligheter för framtiden. 

Det finns alltid en anledning att besöka Solbacka

Alltid på Solbacka

En del saker finns ALLTID på Solbacka, oavett väder eller årstid. Här finns möjlighet att äta, dricka och sova gott samt aktiviteter för att röra på sig och miljöer för att bara ta det lugnt. Oavsett om du bor här eller är på besök hoppas vi att du ska känna dig hemma på Solbacka.

På Solbacka finns det alltid möjlighet till en god måltid med Sörmländska smaker i den nybyggda restaurangen. Kika in på Solbacka krog & rums hemsida för att se kommande aktiviteter, paket och meny. På området finns även grillplatser för den som har med sig egen picknick.

Solbacka har flera olika övernattningsalternativ – ett nyrenoverat hotell med 38 rum i det gamla elevhemmet ”Österbo”. I Skolan finns flera häftiga flerbäddsrum i de gamla skolsalarna. Det finns även möjlighet att hyra en lägenhet via Novasol. För paket, bokning kika in på Solbacka krog & rum.

De 18 golfhålen snirklar sig runt i naturen mellan Solbacka och Grytsbergs Säteri. Nu till sommaren har golfklubben flyttat sin utgångspunkt hit och återigen ligger hål 1 och Driving rangen här på Solbacka. Här finns golf och promenader på sommaren, och när snön lägger sig, finns det skidspår och vinterkul.

Botanisera bland lokalt hantverk och trendsäkra produkter i hållbara material. I butiken ”Hemma på Solbacka” hittar du små favoriter, presenter och allt som gör ditt hem riktigt hemtrevligt. Butiken är ibland bemannad men alltid öppen – fråga i restaurangen om du har några frågor! Lokala konstnärer och hantverkare får gärna sälja sina föremål.

Möjligheterna till träning och rörelse på Solbacka är många för den som vill och finns det tre utomhuspadelbanor. Bokning görs enkelt via Matchi. Solbacka Golfklubb driftar banorna och har även uthyrning och försäljning av padelraket samt bollar!

Träna på gymmet eller testa utomhusriggen vid padelbanorna. Här finns ett gym för vardagsträningen med omklädningsrum, pool, elljusspår m.m i närheten. Du kan lösa säsongskort eller swisha för varje tillfälle genom Solbacka Golfklubb. Kom hit och träna eller bara ha en avkopplande stund.

Solbacka är en optimal plats för att förlägga event eller fester.

Solbacka_web 24

Arbeta

Här finns det gott om plats att slå sig ner i stol med sin laptop och ta en jobbdag i inspirerande miljö. Det finns också möjlighet till mötesrum och konferenser

Solbacka_web 6

Kajaker och roddbåtar

Solbackas två sjöar Kyrksjön och Misteln bjuder in till ett liv vid vattnet året om. Här finns sköna miljöer för mysiga promenader med odlingar och naturen längs Kyrksjöns strand, men även kajaker, paddleboards och vackra ekor att låna för en tur ute på vattnet. För hyra, hör av er till Solbacka krog och rum.

I hjärtat av Solbacka finns en 23 meter lång pool, delvis ute och inne som är öppen under säsong. Här kan du njuta lata sommardagar eller motionera en lugn morgon.

Solbacka_web 25

Plats för lek

För barnen finns oändliga möjligheter på Solbacka. Här finns en liten lekplats gjort med timmer från Solbacka med tillhörande grillplats för medhavd matsäck. För de större finns möjligheter till padel, kajaker, roddbåtar och bollsport på grusplan. För de som är ute efter ett äventyr är hela skogen med tillhörande picknickplats, motionsspår och andra gömda skatter såsom utsiktplatser – låt fantasin flöda tillsammans med familjen.

Solbacka_web 2

Hundar

Vi älskar hundar! De är välkomna till hotellet, restaurangen på golfbanan  – ja de har till och med en egen beach club. Här finns också möjligheter för dig som vill arrangera hundaktiviteter eller tävlingar

Testa på orientering. Med hjälp av ideella krafter finns det sedan 2023 några olika banor och orienteringskartor att hämta i butiken. Ett roligt tillfälle för stor som liten att ge sig ut och prova på en runda. De byts ut och förnyas emellanåt så att du kan komma tillbaka och testa på!

Solbacka har 2023, genom lokala ideella krafters engagemang, fått sin egen anlutning till Sörmlandsleden. Den är ca 3 km lång och går från Solbacka till Brotorp där den ansluter till Sörmlandsledens allra första etapp, “Etapp 19”. Ta chansen och prova den och Sörmlandsledens fantastiska naturupplevelse.

Kartbild över anslutningen

Runt Solbacka finns mänger av vacker natur att stanna upp och andas eller lockas till springa, cykla, vandra, promenera eller plocka svamp. På Solbackas område finns grillplatser, utsiktsplatser, två sjöar, parkområde, naturområde och ett flisat motionsspår om ca 2,5 km.
Inom ett kort avstånd finns det hela fyra naturreservat;

  • Herröknanäs naturreservat
  • Nytorpsravinen
  • Hällesta naturreservat
  • Misätters ekhagar
  • samt sevärdheten Kammarstenen på Ånhammar.

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt