En plats att besöka och bo på

Full fart eller bara lite avkoppling

Det är ingen slump att Solbacka ligger där det ligger. Det är helt enkelt väldigt vackert. Nu tar vi tillvara på det som är bra och adderar möjligheter för framtiden.

Solbacka öppnar igen våren 2023

Träna och plaska

Pool och gym

På Solbacka finns det äntligen en  pool och ett modernt gym. Dessutom med en härlig lounge, soldäck. I framtiden kommer det även finnas bastu i anslutning. Kom hit och träna eller bara ha en avkopplande stund.

Låt barnen springa lösa

Lekplats

Vi har livat upp Solbackas lekplats och förnyat med lite olika leksaker för barn i många åldrar så att de kan leka av sig. Glöm inte att ladda ner appen och gör barn-rundan med 10 stationer med roliga och kanske lite kluriga utmaningar för barn! Gå vägen förbi djuren och vinka hej till dom! Men glöm inte att hela naturen står tillgänglig och låt fantasin flöda tillsammans med familjen. Kanske hittar ni upp till den gamla utsiktsplatsen?

Naturen

Stanna upp och andas eller lockas till springa, cykla, vandra, promenera eller plocka svamp. Blicka ut mot en av de två sjöarna. På Solbacka finns parkmiljö med äppellund likväl som skogen och angränsande ligger två naturreservat.

Padel

Padel + Solbacka = Sant!
Möjligheterna till träning och rörelse på Solbacka är många för den som vill och redan idag finns en padelbana utomhus att spela på!

Letar du padelkompisar kan vi rekommendera denna FB-grupp: https://www.facebook.com/groups/459423596033629

Paddla, ro eller bara njut av lugnet

Sjöarna

Solbackas två sjöar Kyrksjön och Misteln bjuder in till ett liv vid vattnet året om. Här finns sköna miljöer för mysiga promenader med odlingar och naturen längs Kyrksjöns strand, men även kajaker, paddleboards och vackra ekor att låna för en tur ute på vattnet.

Häng, jobba, njut

Vardagsrummet

Till vardagsrummet på ovanvåningen kommer alla att vara välkomna. Här kommer det senare att bli möjligt att stöka av några jobbtimmar eller boka ett mötesrum. Eller bara vara en plats att läsa en bok i lugn och ro och komma ifrån sommarstugelivet. Eller så möter du upp dina vänner för en drink innan middagen. Oavsett vilken anledning så är du hjärtligt välkommen till vardagsrummet.

Något för hundarna

Dog beach club

Hundarna är verkligen välkomna till Solbacka. Nere vid Kyrksjön har vi gjort iordning ett litet bad för våra fyrbenta vänner och det finns massa fina promenadssträckor för er att gå tillsammans.

Golf

De 18 golfhålen snirklar sig runt i naturen mellan Solbacka och Grytsbergs Säteri. Nu till sommaren har golfklubben flyttat sin utgångspunkt hit och återigen ligger hål 1 och Driving rangen här på Solbacka. Här finns golf och promenader på sommaren, och när snön lägger sig, finns det skidspår och vinterkul.

Odling

Nere vid vattnet kommer vi ha en liten odling av grönsaker. Kom ner och kanske få ett smakprov eller hjälp våra sommarjobbare med arbetet! Eller bara njut av att se växtkraften i varje planta.

Boka din upplevelse

Äta, dricka, sova

Varje dag i sommar kommer restaurangen och hotellet vara öppet för att sova, äta och dricka. Frukost, lunch och middag. Kika in på bokningssidan för att se vad som erbjuds och boka direkt.

Sommaraktiviteter

Vi har tillsammans med partners och vänner från bygden planerat för massa kul på och runt Solbacka i sommar. Från slagauktioner, utebio och pilgrimsvandringar till allsång, yoga retreat och golftävlingar. Här finns något för alla.

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt