En plats att besöka och bo på

Full fart eller bara lite avkoppling

Det är ingen slump att Solbacka ligger där det ligger. Det är helt enkelt väldigt vackert. Nu tar vi tillvara på det som är bra och adderar möjligheter för framtiden.

Naturen

Stanna upp och andas eller lockas till springa, cykla, vandra, promenera eller plocka svamp. Blicka ut mot en av de två sjöarna. På Solbacka finns parkmiljö med äppellund likväl som skogen och angränsande ligger två naturreservat.

Sjöarna

Kvällsdopp, ett våghalsigt hopp eller några sköna skär på isen. Solbackas två sjöar Kyrksjön och Misteln bjuder in till ett liv vid vattnet året om. Vi har många idéer, en båttur med elbåt till Grytbergs Säteri eller att bryggan och hopptornet blir vattenhålet för ungdomarna och de mindre lär sig simma. skön tur.

Golfklubben

De 18 golfhålen snirklar sig runt i naturen mellan Solbacka och Grytbergs Säteri. Nästa sommar flyttar golfklubben sin utgångspunkt hit och åter igen kommer hål 1 och Driving rangen ligga här. Golf och promenader på sommaren och när snön lägger sig finns det skidspår.

Skolan

Huvudbyggnaden för den gamla skolan omvandlas till en förnyad möjlighet för lärande och gemenskap. Idéerna och behoven är många; ungdomsläger, kurser, utbildning, gruppgemenskap, utställningar med mera. Miljön behålls men användningen uppdateras till boende och lokaler för 50-60 personer.

Sporthallen

Sporthallen kommer uppgraderas till att tillsammans med en tillbyggnad bli hjärtat och mötesplatsen. Sporthallens funktion som just sporthall är djupt eftertraktad och kommer att behållas men vi adderar mer.

Hotell

Sov över på Solbacka nästa sommar. I Österbo håller vi på att bygga ett hotell med ett 40-tal rum.

Bostäder

Ha solbacka i ditt liv på riktigt genom att ha en bostad här. Det kan vara en lägenhet i en av de befintliga husen eller kanske ett nybyggt hus. Vi jobbar på att det ska finnas flera olika sätt att bo på Solbacka lång som kort tid. Men också att vi ska kunna dela vårt boende, hyra ut det eller samsas. Ser du att Solbacka har potentialen att vara en del i din vardag eller semester?

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt