Ett hem eller en plats att återkomma till

Bo på Solbacka

Solbacka är en plats som man vill återvända till, kanske rentav bo på, och bli en del av samhället i Sörmland och Stjärnhov.

Framtiden Solbacka

För att få till ett hållbart Solbacka by så är människor och mötet mellan människor en grundförutsättning, utan det så finns det inte någon ekonomisk grund för service, god mat, innovativt miljötänkt eller roliga aktiviteter. Människor som bor i bygden är en viktig del, men räcker inte. vi behöver få hit fler och då är möjlighet till boende viktigt.

Olika sorters boende behövs då människor på Solbacka kommer av olika anledningar och stannar olika länge, över helgen, en vecka på sommaren, ett par månader för att jobba, bo permanent osv. Först ut är hotellet som redan är klart.

Området har en historia där platsen har använts till olika aktiviteter och boende då det var internat och kursgård på Solbacka. Målsättningen är att åter få ett levande Solbacka – Solbacka by.

Ett nytt hjärta, aktivitetscentrum har byggts vid gamla sporthallen som ska bli navet i området. Här kopplas boende och besökare till golf, bad, vandring eller till utflykt på annan plats i Sörmland. Här finns service, byns vardagsrum och restaurang.

bostäder översikt 2

Tomter på Nysätter, Stjärnhov

För att bygga ett modernt samhälle på landet ser vi att Stjärnhov är en lika viktig del i Solbacka såsom Solbacka är en del av Stjärnhov och Gnesta kommun. Därför utvecklar vi nu 19 tomter i Nysätter och dessa finns nu äntligen till salu. I Nysätter  har du ett ostört och naturskönt läge i ett trevligt villaområde som sakta växer fram intill sjön Malsnaren.

Tomterna är belägna nära fin badplats med gemensam brygga samtidigt som det är kort gångavstånd in till Stjärnhovs samhälle, liten gångväg direkt till skola med låg- och mellanstadieklass, livsmedelsbutik och busshållplats mot Gnesta och Flen. Möjlighet till båtplats. Byggrätt om 250 kvm BTA (bruttoarea) som då omfattar både bostadshus, uthus och garage. Detaljplan finns. Tomterna säljs inklusive kommunalt VA. Anslutningsavgift för el tillkommer.

Om du är intresserad av en tomt i Nysätter kontakta Linnea Norén, Länsförsäkringar fastighetsförmedling på 079-2013 088 eller linnea.noren@lansfast.se

nysatter 2

Lägenheter på Solbacka läroverk

Solbackas gamla elevhem byggs om till nya lägenheter i varierande storlekar. Planlösningar och storlekar anpassas till de förutsättningar som finns i varje byggnad. Tanken är att behålla området så intakt som möjligt då rumsligheter mellan byggnaderna, utblickar och parken är en stor del av den positiva miljön på Solbacka.

De tillägg som görs är på vissa ställen där det behövs balkonger för att bostäderna ska bli trevliga.
Balkonger läggs på som ett eget lager/byggsystem utanpå det befintliga huset. Detta skapar ett reveribelt tillägg med dagens datum.

rot

Nybyggnation på Solbacka

Hur bor vi i framtiden? Vilka behov kommer vi ha?
Vi har inte svaret på allt, men vi vet att att behov kommer skifta över tid och att vi måste göra något nu åt vårt klimatavtryck. Det i kombination med en orolig världsbild gör det intressant att titta på ett system ”utan sladd”, ett boende som klarar sig självt i så lång utsträckning som möjligt.

Idén i nuläget är att skjuta in husen i marken, ta tillvara på värmetrögheten som finns på plats, utnyttja regnvatten, ta tillvara på solenergi och det vi lämnar från oss.

Läs om vårt pilotprojekt ”hus utan sladd” – http://husutansladd.se/projektbeskrivning/

nyproduktion

Bo på Solbacka

Anmäl ditt intresse

Anmäl dig nedan om du är intresserad av de nya bostäderna på Solbacka.

Om du är intresserad av en tomt i Nysätter kontakta Linnea Norén, Länsförsäkringar fastighetsförmedling på 079-2013 088 eller linnea.noren@lansfast.se

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt