Ett hem eller en plats att återkomma till

Bo på Solbacka

Bo mitt i den vackraste delen av Sörmland.
I juni 2023 flyttade första köparen in i Västerbo. Kom på visning och upptäck liversbjudandet på Solbacka. 

Framtiden Solbacka

Solbacka håller på att förvandlas från en plats som glömts bort till ett hållbart samhälle på landet. Här kommer det vara möjligt att bo, arbeta och besöka. För att få ett långsiktigt hållbart samhälle är människor som bor på en plats nödvändigt. 

På Solbacka försöker vi skapa förutsättningar för att bo permanent, säsong, helg eller bara hyra ut och på så sätt ge möjligheter till fler att besöka Solbacka. De som bor på Solbacka ska också kunna bli en integrerad del av Stjärnhov och mitten av Sörmland. 

Att bo på Solbacka kommer vara hållbart och ge livskvalitet på många olika sätt. Det kommer att finnas flera olika bostadsalternativ med ett attraktivt livserbjudande. Välkommen att upptäcka mer.

Återbruk istället för nytt

Sisyfos har en tradition av att göra det annorlunda och våga gå före. Vi vill genom innovation och samarbete upprätta och utveckla en möjlig modell för ett hållbart och attraktivt liv på landet.

Resurseffektivitet, innovation och cirkularitet är våra nyckelord för hållbarhet och något vi hela tiden integrerar i vårt arbete. Vid byggnation återanvänder vi strukturer och byggnader i största möjliga utsträckning. Trä är ett mycket bra byggmaterial och vår favorit.

Vi bygger på vår erfarenhet från tidigare projekt, såsom Wenngarn utanför Sigtuna och Walloxen i Knivsta. Där har vi bland annat byggt ett innovationshus kallat Hus utan sladd och en skola i trä med termitventilation. I båda projekten har solenergi implementerats och vi har försökt skapa social sammanhållning och samhällsanda.

Här på Solbacka har vi bara börjat

Solbacka och Nysätter ligger centralt i Sörmland, strax utanför Stjärnhov i Gnesta kommun och med rimligt pendelavstånd tex till Eskilstuna, Strängnäs, Södertälje, Nyköping, Katrineholm och Stockholm med förorter. Bussar går från Stjärnhov och från Gnesta går tåg och pendeltåg och mot Stockholm. I Stjärnhov finns Kvarnbackaskolan (låg och mellan-stadie) och närbutik.

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt