Återbrukshelg 10-11 juni, föreläsningar, byggnadsvård, slagauktion med mera!

Möt sommaren på Solbacka med fokus på återbruk helgen 10-11 juni. Träffa organisationer som alla på helt olika sätt dedikerat sin verksamhet till återbruk och hållbarhet.

Upptäck energin och lugnet i att skapa med händerna. Få nya perspektiv på ditt gamla hus genom att bekanta dig med hållbara gamla hantverkstekniker och lär dig hur man underhåller gamla fönster.

Varmt välkommen att träffa människorna bakom Retuna, Houdini, Klimatsalongen, Sörmlands Museum, Eskilstuna Folkhögskola, Gustavsbergs Auktionskammare och Solbacka Makerspace!

Allt detta händer lördagen den 10 juni från klockan 11:
 • Hur räddar vi Lillebo? Kom och kika på förfallna Lillebo och lär dig se förfallet med en byggnadsvårdares ögon. Sörmlands Museum och Eskilstuna Folkhögskola är på plats och berättar om hållbart byggande, och om planerna för att bjuda in fler att lära under återupplivandet av Lillebo.
 • Dax att ta hand om eller renovera dina gamla fönster? Lär dig av ett proffs! Byggnadsvårdare Ida Elo är på plats i närheten av Lillebo mellan klockan 11 och 15!
 • Visning av lägenheterna i Västerbo – se hur det gamla elevhemmet får nytt liv och anpassas för framtidens behov! Och snart är de klara. Varmt välkommen på visning mellan 13 och 14!
 • Kika in bredvid restaurangen i Solbackas blivande butik och lär dig mer om vad som är på gång – inredning, hantverk, sörmländska matproducenter och mer! Här hittar du också information om 2023 års upplaga av Klimatsalongen, som fokuserar på  just återbruk. Dessutom berättar vi om sommarens kurser och möjligheter att prova och lära nytt – med Kultivera på Solbacka, Teater Skakas barnteater, skapande i Lera och som en del i Solbackas eget Makerspace.
 • Klockan 14 på lördag välkomnas alla till Solbackas Vardagsrum, en trappa upp från restaurangen. Där delar olika återbruksexperter med sig av sin kunskap.  Mer information om detta nedan.
Välkommen på återbruksföreläsningar_bild

 

Vi fortsätter i återbrukets tecken söndagen den 11 juni:

 • Gustavsbergs Auktionskammare gästar återigen Solbacka och det blir klassisk slagauktion utomhus (vid ev. regn flyttas auktionen inomhus).
  • Visning mellan 10 och 11
  • Slagauktion 11-16
 • Fikaförsäljning med Stjärnhovs IK

Svårt att hitta??

Solbacka är stort, vi vet! Använd gärna områdeskartorna som finns uppsatta, eller hämta en egen kopia i butiken/restaurangen. Eller fråga någon var Lillebo, Västerbo, Butiken eller Vardagsrummet ligger!

 

Områdeskarta_2023_markup 10 juni_pages-to-jpg-0001 (1)

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt