Solbacka har rest sig ur askan

För lite drygt en månad sedan, den 12 maj brann bygganden med Solbacka krog och rum samt Hemma på Solbacka ned. En stor traumatisk förlust för alla inblandade och stora värden förstördes. Men en stark kämpavilja väcktes till liv och ett enormt stöd visade sig.

Snabbt var kommunen på plats och vi kunde tillsammans skapa möjlighet för en pop-up restaurang. Platsen blev kring ”gymmet” (som får vara på paus några månader), och poolområdet.

Genom det enorma stöd och engagemang lyckades vi få ihop ett lokalt gäng från bygden med Alfons Davidssom (Alfons mark & Lantbruksbemanning) och Stefan Burman (Stefan burman bygg i björnlunda) i täten och de satte fart att ställa iordning pop-up restaurangen på cirka två veckor.

Under tiden har en tät dialog hållts med Hemma på Solbacka, Solbacka krog och Solbacka golfklubb för att hitta en lösningar i samarbete och kompromiss för att alla gäster till de olika verksamheterna ska kunna njuta för fullt på Solbacka i sommar.

Solbacka krog och rum har under dessa veckor även tagit emot golfpaket-gäster, Solbackapojkarnas årliga återträff, Träningsresor, konferenser, Landsbygdsriksdagen och mycket annat under tiden i skolbyggnaden. Inget skulle avbokas! Tack också till alla gäster och golfare som haft tålamod och sett det positiva i denna modifierade form.

Energin och tempot har varit högt och hoppet stort! Nu, idag, dagen innan midsommarafton kan vi meddela: SOLBACKA KROG OCH RUM ÖPPNAR
UPP PORTARNA PÅ MIDSOMMARDAGEN KL. 12.

För vem har något planerat på midsommardagen? Kom förbi Solbacka och kika in den nya pop-up restaurangen, njut av utsikten och de välklippta gräsmattorna och smaka på något de har att erbjuda. Allt kanske inte är perfekt men hjärtat finns där och vi vill gärna välkomna er igen! Välkommen!

IMG_7297
IMG_7301

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt