Första tiden på Solbacka

Hej på dig!

Kanske har vi redan hunnit talas vid eller så har du ingen aning om vem jag, Emelie är.  Så tänkte att jag kunde presentera mig lite kort och berätta lite om vad vi gjort de första månaderna på Solbacka.

Jag heter Emelie och kommer agera projektledare för ganska mycket här på Solbacka. Jag har tidigare arbetat med Sisyfos och Wenngarns-projektet där jag ansvarade för marknadsföring och “Wenngarnssommar”. Nu äntligen har mina och Sisyfos vägar korsas igen och det på Solbacka. Solbacka känns som ett roligt projekt för mig på många sätt, dels den fantastiska platsen, den personliga kopplingen (min far och svärfar gick på Backen) men också det otroliga engagemang jag redan mött från Solbackapojkar, Stjärnhovs IF, grannar och andra nära och kära.

Det är ett stort projekt, vi ska bygga bostäder, hotell, restaurang, ordna utemiljön, göra om skolan, rädda Sjöstugan, scener, fixa hopptornen, vända golfbanan, bygga pool, padelbanor, göra något för hundbesökare, berätta historien, ordna lokaler för läger och mycket mycket mer från de 400 idéer som kommit in.

Vi är ganska bra på att bygga och genomföra smått omöjliga projekt och skapa förutsättningarna för en by, eller samhälle eller gemenskap – vad vi nu kommer överens om att Solbacka är. Men vi kan inte driva platsen själva, det kommer behövas någon som driver hotell och bokningstjänst, golfklubben, någon som driver restaurangen, arrangerar läger, kurser, utställningar, träningsresor, träningsläger mm. Ja, alla de 400 idéer eller vad du ser som möjligheten att skapa själv på Solbacka! 

Under sommaren med start 19 juni 2022 vill vill öppna ett fönster mot framtiden – en utblick över vad Solbacka kan bli. Allt kommer inte vara klart men en del kommer finnas, en del kommer vara påbörjat och en del kommer fortfarande bara vara idéer. Om du ser en möjlighet att arrangera något, testa något på Solbacka så häng med! Mejla mig med vad du vill göra till solbacka@sisyfos.se

Du kanske undrar vad vi gjort dessa få månader sedan vi tillträdde Solbacka i våras? Förutom alla samtal, möten, idéer mm så har vi hunnit med en hel del; nämner bara några saker; snart ett färdigt hotell, bygglov för stora hallarna, påbörjat arbetet med skolan, två delaktighetsdagar med totalt ca 2000 besökare, utebelysning, uppröjt parkområde och en hel del möten och rundvandringar. Möten med grannar, tidigare Solbacka-elever mm.

Men också denna webbsida, projektblogg och intresseanmälan för bostäder – äntligen har vi upprättat några kommunikationskanaler så att det blir lättare för dig som är intresserad att följa resan.

Vet ni någon som vill vara med på resan eller kan vilja bo, driva verksamhet eller bosätta sig dela detta med oss, snart ligger det även på sociala medier eller länka till webbsidan.

Med det så vill jag, Olle, Peter och hela Sisyfosgänget önska dig en fortsatt god jul.

Varma hälsningar, 

Emelie Graflund

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt