a51aea57-b24d-4ca1-a12f-9f59448195ec

Gott nytt år!

Nu är det inte många timmar kvar på 2023, ett år som har varit minst sagt omtumlande och känns lite tungt på många sätt. I dessa tider ser vi på Solbacka positivt på framtiden och jobbar – etapp för etapp. Vi tänker inte så mycket på oss själva och vardagen utan lyfter blicken och för att skapa framtiden för våra barn och unga. Och att de ska ha mer förhoppningar än kanske många av oss har just nu idag.

När vi summerar 2023 känner vi optimismen hos oss själva och hos alla i nätverket. Vi fortsätter med den positiva utvecklingen och attityden som ger ringar på vattnet hos människor och i samhället.

Vi vill därför berätta om några positiva nedslag 2023, lite om framtiden och önskar samtidigt er ett Gott Nytt År!

Detaljplan för microgridhusen!
Arbetet fortgår framåt med kommunen med de häftiga microgrid-husen Solbackahöjden. Nu har detaljplanen varit ute på samråd. Under 2024 kommer vi tillsammans med kommunen fortsätta arbeta vidare och satsar på att börja bygga husen 2025.

Tre starka hyresgäster!
Solbacka krog och rum, Solbacka golfklubb och Hemma på Solbacka växer med utvecklingen av Solbacka och tillsammans skapas destinationen och utbudet. Vi ser fram emot att följa deras resa och att vi ska bli ännu fler som är med och skapar Solbacka! Kika gärna in och se vad de erbjuder!

Uthyrningssamarbete med Novasol och IKEA
En nyckel till ett levande samhälle på Solbacka är att du ska kunna bo; komma en dag, en helg, en vecka, en säsong eller hela livet. Ett steg i den riktningen är ett samarbete med Novasol – en av de största semesteruthyrarna i Europa.

Nu finns det möjlighet att boka en lägenhet för en härlig semestervecka, workcation eller “prov-på-bo” :
Välj datum och boka en vecka här!

I Västerbo finns idag 11st tillgängliga lägenheter och vi kommer fortsätta ansluta nya bostäder. Det gör det också enkelt för dig som köper en bostad och hyra ut – allt är klappat och klart! Till och med möblerna kan vara på plats eftersom IKEA tagit fram ett Solbacka-anpassat inredningspaket för uthyrning.

Ambassadör Fastigetsmäkleri
Vi och Länsförsäkringar fastighetsmäklare i Gnesta teamar upp med Ambassadör Fastighetsmäkleri med försäljningen av bostäderna. Tillsammans blir vi starkare och kan nå ut i ett bredare nätverk. Hoppas ni inte missar de fantastiska lägenheterna på Västerbo?
Lägenheterna på hemnet! Boka visning i januari!

Idéer kring 2024 – ETAPP 3
I börjar av året kickar vi igång Etapp 3. Vi har under hösten inventerat behoven och lyssnat till människor vad de tycker saknas på Solbacka för att göra destinationen än mer levande. Vi ser ett starkt intresse för barn- och ungdoms-läger läger för barn – något som var en viktig verksamhet historiskt på Solbacka, som tillför en mängd energi och utveckling till platsen och blev en positiv upplevelse för ungdomarna. Solbacka som lägerplats skulle kunna erbjuda parallella aktiviteter för ungdomar som tex informella möten, dela intressen och skapa nya relationer!

Vi har identifierat lämpliga läger-lokaler och olika nivåer av uppfräschningsbehov – samtidigt för vi dialog med flera hyresgäster/driftoperatörer för detta. Vet du någon som är intresserad? Hör av dig!

Projektbyggnader
Vi har listat samtliga byggnader som återstår att utveckla och renovera till ett nytt liv. Har du en dröm? Vi vill gärna komma i kontakt med dig som är intresserad – Solbacka erbjuder verkligen en underbar miljö, en mylla att växa i oavsett om det är i livet, i arbetet eller passionen.

Det finns många olika samarbetsformer på Solbacka

  • hyresgäst med olika former av avtal
  • köpa en byggnad och renovera själv
  • köpa en redan renoverad byggnad

Se projektbyggnader som är lediga här!

Har du en tanke eller idé som gror hos dig? Hör av dig eller tipsa någon så kan vi ses i början på året och titta om det kan bli verklighet!

En sak är säker – vi kommer att fortsätta bygga relationer, förfina och återuppliva en fantastisk plats, arbeta metodiskt och i en takt som passar omvärlden och Solbacka till en hållbar framtid.

Var med!

Gott nytt år önskar

Hela teamet på Solbacka

Kontakta oss

Vad vill du se på Solbacka?

Vill du bo, arbeta eller besöka? Hör av dig till oss med dina idéer.

Anmäl intresse för Solbacka

Fyll i formuläret så berättar vi mer.

Obligatoriskt